CryoFysio

Hva er cryoterapi?

Cryotherapy, også kjent som kuldebehandling, er den enkleste og eldste måten å behandle skader på. Kulden antas å kontrollere smerte ved å utløse lokalbedøvelse. Det reduserer også ødem, nerveledningshastighet, cellulær metabolisme og lokal blodstrøm.

Effekten av cryoterapi avhenger av metoden, varigheten, temperaturen  og dybden av det subkutane fettet. Lokal cryoterapi behandling sikter til å redusere smerte, betennelse og hevelse i ett målrettede område.

I motsetning til Whole Body Cryotherapy, som stimulerer kuldereseptorer over hele kroppen for å utløse en intern systemisk anti-inflammatorisk respons, lar lokal kryoterapi oss behandle et bestemt sted og er mye kraftigere og mer effektivt enn tradisjonelle isbad. Med temperaturer så lave som -10 grader, tar en lokal kryoterapibehandling vanligvis omtrent 20-30 minutter avhengig av området som behandles. En lokal kryoterapibehandling gir pasienten et rush av oksygenrikt blod, en naturlig smertestillende effekt og en reduksjon i muskelspenninger i behandlingsområdet. Etter behandling gir mikrosirkulasjonen i behandlingsområdet musklene økte tilhelings- og restitusjonseffekt , naturlige smertestillende effekt og avslapping av muskler gjør at pasienten kan øke sin treningstoleranse, samt styrke musklene og leddene for å redusere muligheten for skade i fremtiden.

Om behandleren

Ann McKechnie Skifjell tilbyr moderne kryoterapi som et terapeutisk tiltak for å redusere smerte, inflammasjon og betennelse ved hjelp av kuldebehandling. Hun har gjennomført sitt fysioterapistudium over fire år ved universitetet i Edinburgh, Skottland. I løpet av studiene og arbeid har hun hatt omfattende erfaring med pasienter som ønsker å trene, men som har begrensninger på grunn av smerter.

Nylig har Ann etablert sin egen klinikk, «CryoFysio,» som er lokalisert ved St. Olavs helseklinikk sentralt i Tønsberg. Målet med klinikken er å adressere utfordringer knyttet til smerte og begrensninger i forhold til trening. Ann ønsker hjertelig velkommen til klinikken og inviterer deg til å utforske hvordan hennes tjenester kan bistå deg med å nå dine helse- og treningsmål eller gi lindring fra smerter. Du inviteres til å besøke hennes nettsted for ytterligere informasjon – www.cryofysio.no.

Vil du vite mer om cryoterapi eller trenger en behandling? 

Eller besøk hjemmesiden til

Fysioterapeut (CryoFysio)

Ann McKechnie Skifjell